صاعقه گیر چیست؟

صاعقه گیر چیست؟

صاعقه گیر چیست؟

Blog Article

صاعقه گیر
نقش صاعقه گیر: همان گونه که قبل‌تر اشاره کردیم صاعقه به بالاترین نقطه‌ها برخورد می‌کند به همین دلیل صاعقه‌گیرها (lightning arrester) را در بالاترین نقطه ساختمان‌ها نصب می‌نمایند. صاعقه‌گیرها به سرج استر نیز معروف می‌باشند. صاعقه‌گیرها در ساختمان‌ها موجب می‌شوند که ساختمان در برابر صاعقه در امان بماند. به عبارت ساده‌تر وسیله‌ای که از یک مدار در برابر صاعقه محافظت کند را صاعقه‌گیر می‌گویند. صاعقه‌گیرها در انواع مختلفی دیده می‌شوند.

در حقیقت صاعقه می‌تواند که به ساختمان ها و سازه ها آسیب ها و خسارت های جبران ناپذیری را وارد نماید به همین دلیل است که در حال حاضر مردم از صاعقه‌گیرها استفاده می‌نمایند. هدف از نصب کردن این وسیله حفاظت از جان و مال افراد می‌باشد. در ادامه بیشتر بررسی خواهیم کرد. و در نهایت نقش صاعقه‌گیر در جلوگیری از آسیب به ساختمان را بیان خواهیم کرد.


صاعقه گیر چیست ؟
به یک دستگاه الکترونیکی که بتواند اولین اصابت صاعقه را بگیرد و معمولا در بالاترین نقطه ساختمان و یا دکل نصب می‌شود صاعقه‌گیر می‌گویند. سیستم‌های صاعقه‌گیر از اجزاء مختلفی تشکیل شده اند این اجزاء شامل هادی های نزولی، سرج استرها، سیستم برخورد صاعقه، سیستم زمین صاعقه می باشند.

می توان گفت که صاعقه‌گیر ها یکی از متداول ترین و مهم ترین تجهیزات قابل نصب بر روی ساختمان ها و دکل ها می باشند که می توانند تا حد بسیار زیادی اثرات زیان بار برخورد صاعقه را کاهش می دهند به عبارتی باید گفت که وجود سیستم صاعقه‌گیر موثر برای محافظت از تجهیزات و افراد لازم و ضروری می باشد.

برق گیر چیست
نقش صاعقه گیر: برق گیر وسیله ای است که از تجهیزات الکتریکی و تاسیسات در مقابل ولتاژ گذاری ناشی وقوع الکتریکی ( اتصال کوتاه، جرقه و صاعقه، سوئیچینگ ) و افزایش توان محافظتمی نماید. برای جلوگیری از افزایش ناگهانی توان و یا خنثی کردن آن ها برق گیر را درون پنل نصب می نمایند.

متداول ترین نوع برق گیر مدل مقاومت اکسید – فلزی غیر خطی می باشد که معمولا داخل یک محفظه با متریال لاستیک سیلیکون و یا پورسلین می باشد و به صورت موازی با مدار بسته می شود و آن را از افزایش ولتاژ در امان نگه می دارد.

تفاوت برق گیر با صاعقه گیر
از ابتدایی ترین تفاوتی که بین صاعقه‌گیر و برق گیر وجود دارد این است که برق گیر درون برد پنل نصب می شود اما صاعقه‌گیر در محیط بیرونی آن نصب می شود.
معمولا برقگیر از داخل یک سازه محافظت می نماید در صورتی که صاعقه‌گیر از بیرون تجهیزات محافظت می نماید.
برق گیر افزایش های ناگهانی را قطع کرده و یک انرژی ناخواسته را به زمین ارسال می نماید اما صاعقه‌گیر جریان انرژی را از طریق گیرنده های زمین به داخل هدایت می نماید.
برق گیر می تواند مانند صاعقه‌گیر به کار برده شود در صورتی که صاعقه‌گیر اینگونه نیست.
انواع صاعقه گیر
انواع صاعقه گیر
صاعقه‌گیر ها معمولا در دو دسته کلی دیده می شوند دسته اول آن صاعقه‌گیر فعال و دسته دوم صاعقه‌گیر غیر فعال نام دارد. در ادامه آن ه را بیشتر مورد بررسی قرار خواهیم داد.

صاعقه گیر فعال
صاعقه گیر غیر فعال
صاعقه گیر خورشیدی
صاعقه گیر الکترونیکی
صاعقه گیر اتمی
صاعقه گیر بادی یا پیزو الکتریک
صاعقه گیر الکترونیک خازنی یا اتمسفریک
صاعقه گیر میله ای یا فرانکلین
صاعقه گیر اسپارک اور
خرید صاعقه گیر
نقش صاعقه گیر: برای خرید هر محصولی باید راجع به آن اطلاعات کافی داشته باشید که صاعقه‌گیر ها از این امر مستثنی نمی باشند. شما باید انواع صاعقه‌گیر ها را به خوبی بشناسید و با توجه به نیاز خود آن ها را مورد استفاده قرار دهید.

می توانید که انواع صاعقه‌گیر ها را به صورت اینترنتی از فروشگاه خاورمس خریداری نمایید و در هزینه و زمان خود به اندازه قابل توجهی صرفه جویی نمایید.

صاعقه گیر دکل
می توانیم بگوییم که یکی از مهم ترین صاعقه‌گیر های الکترونیکی صاعقه‌گیر های دکل می باشد که معمولا در مکان هایی همچون پروژه های نفت و گاز، کارخانجات، پالایشگاه ها و ساختمان های مرتفع مورد استفاده قرار می گیرد.

زمانی که می خواهید صاعقه‌گیر دکل را انتخاب کنید حتما مواردی همانند شرایط آب و هوایی، شعاع حفاظتی آن با توجه به کاربرد و حتی شیب زمین محل نصب دکل را فراموش نکنید.


از ان جای که اختلاف پتانسیل ناشی از برخورد یون های مثبت ومنفی حاصل از طوفان های ابری وهمچنین اختلاف پتانسیل به وجود آمده بین ابرها به عنوان پاریته مثبت وزمین به عنوان پاریته منفی بایستی به زمین تخلیه گرددوعموما در دشت ها وکوه هااین تخلیه الکتریکی صورت می گیرد ولی در زمانیکه رعد وبرق در شهر ها تخلیه گردد خطرات جانی ومالی در پی خواهد داشت از این رو لازم است در بالای ساختمان های مسکونی واداری مرتفع (بیش از 27 متر)ویا طول دوبرابر ارتفاع ساختمان برقگیر یا صاعقه گیر نصب گردد همینطور درتاسیسات حساس از قبیل مخازن سوخت دکل های مخابراتی وتلویزیونی وانبار های مواد محترقه نصبت به نصب صاعقه گیر اقدام نمود.

انواع صاعقه گیر

1-صاعقه گیر میله ای (پسیو یا غیر فعال)

2-صاعقه گیر الکترونیکی (اکتیو یا فعال)

صاعقه گیر میله ای از جنس مس خالص ویا استیل که نوک آن به صورت مخروطی وتیز در می آید ودر اندازه های 1.5 متری و3متری با قطر 0.2 متربوده که از یک شاخک سه تایی ویک عدد پایه تشکیل می گردد.که قابلیت نصب برروی ساختمان ها ودکل های مخابراتی داردوتوسط سیم یا تسمه هادی که به صفحه مسی جوش داده شده و داخل چاه ارت نصب می گردد

صاعقه گیر فعال:در صاعقه گیر های فعال سه مولفه شامل شعال حفاظت ارتفاع وحفاظت بایستی مورد توجه قرار گیرد.اهمیت صاعقه گیر های الکترونیکی از نظر تجهیزات وکاربرد باعث می گردد که از برقگیر های دیگر گران تر بوده وقابل استفاده در مخازن سوخت ،پالایشگاه ها وتجهیزات حساس الکترونیکی می باشد

صاعقه گیر الکترونیکی در انواع مختلفی ساخته وبسته به اهمیت وحساسیت مکان نصب بایستی انتخاب ومورد استفاده قرار گیرد.
https://news-sky.ir/%D8%AE%D8%B1%DB%8C%D8%AF-%D8%B5%D8%A7%D8%B9%D9%82%D9%87-%DA%AF%DB%8C%D8%B1-%D8%A7%D8%B2-%D9%86%D9%85%D8%A7%DB%8C%D9%86%D8%AF%DA%AF%DB%8C-%D8%A8%D8%A7-%D9%82%DB%8C%D9%85%D8%AA-%D8%AA%D8%B6%D9%85%DB%8C/

Report this page